Sunday, September 16, 2012

nak kurus

seminggu raya kat kampung rasa badan aku naik mendadak.w0ooo takut..
sekarang dah masuk study balik.
so, kat sini makan boleh la nak berpantang sikit..heeee~

semalam aku timbang berat aku 50.8kg .
berat kan tapi tu pun da turun 2 kg..hehe...
tinggi 153cm and aku check BMI
yang penting aku tergolong dalam gadis ideal.yeaaahh...

walau apa pun, aku tetap nak kurus..
perasaan ni tiba2 bergelora sejak ada satu budak cakap aku gemok ! 
pedasss, panas je telinga aku
di tambah lagi dengan kata-katanya yang menyatakan peha aku besar
whatttt???? pfttt betul lah..aku terus terdiam..
terkejut woo...

oke start petang ni, aku nak joging kat stadium dalam kampus.
 btw kampus aku ada stadium besar
semangat sikit kan
okey, aku terima kata-kata budak tu dengan hati yang terbuka luas..
dia cakap dia jujur XD
baguslah, boleh menjadi menyuntik semangat aku..
target aku satu, 
NAK KECIKAN PEHA 
aku yang besar lah sangat tu...
no ubat-ubatan diet
just joging + kawal makan..that's it nadya =D

cari-cari punya cari, 
then, terjumpa satu resepi 
sup pembakar lemak 
yang boleh menurun kan berat.
tapi dengan syarat memang kene berpantang
 "tak boleh makan nasi dalam tempoh tersebut dan makan sup selama 7hari" 
sekian.

haaa sup sayur?? and aku suka
hari ni boleh aku try tapi tak kan nak makan sup aje kan..
nak tambah bubur boleh? huhuhu
gedikkss....btw aku suka makan !




^.^nanti aku kurus jangan terkejut =D

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget